Coach’s eye

Coach’s eye

Video analyses zijn vandaag de dag een belangrijk onderdeel van het trainingsprogramma en vele coaches gebruiken dan ook niet langer een hightech camera maar gewoon de smartphone om alles vast te leggen. Nadeel is echter dat de software niet toegankelijk is om het beeldmateriaal te bewerken en daarom komt TechSmith Corporation nu met Coach’s Eye.

Met Coach’s Eye wordt het filmen, bewerken en evalueren van trainingsvideo’s een stuk gemakkelijker. Zo kan de coach het beeld in slow motion afspelen en met pijlen of cirkels aangeven waar de sporter op moeten letten. Met een audio voice over is het niet langer nodig om kladblokken vol aantekeningen te maken en de video kan direct worden gedeeld via Dropbox, e-mail of verschillende social media.

De app is inmiddels al een jaar te gebruiken en sinds die tijd steeds verder door ontwikkeld. Dat is vooral terug te zien in een aantal simpele maar effectieve toevoegingen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om tijdens de actie in te kunnen zoomen op een bepaald gebied. Uiteindelijk worden alle video’s opgeslagen in een account en zo ontstaat er de mogelijkheid om door het jaar heen een bepaalde actie evalueren.

De doelgroep zal zich voornamelijk onder de coaches van amateur-sporters of aanstormende talenten bevinden. Zo is het interessant om als tennisleraar van een lokale vereniging de bewegingen bij de forehand of backhand van een leerling te laten zien. De app kost momenteel €4,49 in de App Store en €3,90 in de Google Play Store.  1. Nog geen reacties. Wil jij de eerste zijn? Klik dan hier