Column Clubblad Kindervreugd (15) Examen

Column Clubblad Kindervreugd (15) Examen

Elke woensdagavond verzorg ik als Judolessen bij Ontspanningsvereniging Kindervreugd in Amsterdam-Oost. Kindervreugd is een club met een rijke historie waar al Judo wordt gegeven sinds de jaren ’60.
Voordat ik hier begon was het ledental terug gelopen naar 5 leerlingen, maar tezamen met Ineke en Lien strijden we hard om de groepen weer groter te maken om de gouden-tijden te doen herleven.
Deze column, over het Judo en andere zaken rond het clubhuis, wordt elke maand in het clubblad gepubliceerd en op MercuRyu.com.

Vorige maand vond het Examen plaats bij Kindervreugd. Voor een aantal Judoka’s was het de eerste keer en dus waren zij extra zenuwachtig…

Dat geeft echter niets, aangezien het examen geldt als demonstratie-moment. Lang voor het examen dien je te laten zien wat je kunt en kent. Alle lessen tijdens een jaar bepalen welke graduatie je kunt behalen, daarbij geldt wel dat hoe hoger je komt, des te belangrijker de techniek wordt.

In totaal worden de Judoka’s beoordeeld op; Gedrag, Zelfreflexie, Samenwerken en natuurlijk Techniek. Bij jonger judoka’s licht meer nadruk op het gedrag en samenwerking aangezien dit voorwaarden zijn om een techniek juist uit te kunnen voeren. Naarmate de Judoka ouder wordt, worden zaken als zelfreflexie en techniek steeds belangrijker. Immers, wanneer men op gaat voor de 1e Dan (zwarte band), draait alles om techniek! De examinatoren kennen jouw normaal gesproken niet en beoordelen je alleen op hetgeen je op dat moment laat zien.

Zo ver is het voor de meesten nog lang niet en zo werden er vooral slippen op witte banden verdient. Mikael deed dat erg goed en verdiende in 1 keer de Groene slip. Danzell behaalde een bruine slip op zijn Groene band een daartussen zaten nog een aantal Judoka’s die hun slip helemaal verdient hebben. De jongste Judoka’s zijn trouwens 3 jaar en verdienden allebei 1 gele slip! :)

Tot op de judoles, sportieve groetjes van het Judoteam: Ineke, Lien en (meester) Rens  1. Nog geen reacties. Wil jij de eerste zijn? Klik dan hier