Rens Holleman

Ik ben Judoka, Judoleraar, Administrator van MercuRyu.com en eigenaar van Rens Holleman Judo.
Hieronder beschrijf ik mijn Judo-leven en leg ik uit wat mijn visie is en hoe ik deze ontwikkeld heb.
Judo is mijn lust en mijn leven en ik beoefen het al vanaf mijn 4e jaar, op dit moment ben ik in het bezit van de 3e Dan en het diploma; Judoleraar B.

Ik ben geboren op 11 September 1985 in Alphen aan den Rijn. 4 jaar later zette ik mijn eerste stapjes op de Judomat. Een paar dagen eerder zag ik Judo op TV en wilde niets liever dan dat ook eens proberen! Zo gezegd, zo gedaan en na een korte kennismaking met meester Aarnoud werd ik door een jongetje vastgepakt en vol op mijn rug geworpen; ik rende naar moeder, die bezorgd was dat ik in tranen zou uitbarsten, volgens de overlevering riep ik echter: ‘Wow! Dat wil ik ook kunnen!’
De eerste jaren van mijn Judoleven bracht ik door bij Sportschool Kuipers (tegenwoordig Global Fit), waar vele verschillende leraren de revue passeerden; na meester Arnoud volgden meester Rene, Ralph, Eric, Guno, Hans, (juf) Nicole, Sander en Michael elkaar snel op. Guno Berenstein-Pocorni was deelnemer tijdens de Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Onder hem maakte ik het meeste progressie op technisch-gebied en behaalde ik mijn eerste prijzen buiten de club.

In 2000 werd Danny Bokkers gepresenteerd als nieuwe leraar; hij vroeg mij te assisteren tijdens de judolessen aangezien hij zelf geruime tijd buiten het Judo werkzaam was geweest en ik inmiddels in het bezit was van de 1e Kyu (bruine band). Van hem leerde ik lesgeven volgens de filosofie van dhr. Ad Rebel (7e Dan) uit Nijkerk, van wie hij zelf het lesgeven had geleerd. Deze filosofie houdt met name in dat je het best leert door het zelf te ontdekken.

Midden 2002 verliet ik Sportschool Kuipers aangezien dit niet meer te combineren was met mijn opleiding Sport & Bewegen. Tijdens deze opleiding liep ik stage bij Den Edel Sport in Waddinxveen en bij Survival Do.
Survival Do was een project van eerder genoemde Guno Berenstein-Pocorni en hier ging ik na mijn stage werken en Judoën.

Survival Do bestond destijds uit 2 locaties; 1 in Zoeterwoude-dorp en 1 in Rijnsburg. Tijdens mijn periode daar breidden we uit naar 5 locaties aangezien we ook lessen gingen verzorgen in Leidsche Rijn (Utrecht), Bijlmermeer (Amsterdam) en Katwijk (Zuid-Holland). Hierdoor kon ik veel ervaring opdoen.

In 2004 behaalde ik mijn Jeugd-Judoleraar diploma en een jaar later via het CIOS in Haarlem ook het Judoleraar A-diploma en mijn 2e Dan, hiervoor liep ik stage bij Sportschool Goederaad.

Toen mij ter oren kwam dat de leraar bij Kuipers zou vertrekken en de Wedstrijd-selectie gereduceerd was tot 3 judoka ‘s, besloot ik contact op te nemen en vanaf 2006 ging ik daar de Judolessen verzorgen.
Binnen afzienbare tijd hadden we weer een leuke (jeugd) wedstrijd-groep op de been die leuke prestaties neer wisten te zetten op regionale toernooien, ook konden we de Clubkampioenschappen weer nieuw leven in blazen met behulp van een aantal sponsors.

In 2007 behaalde in mijn Judoleraar-B diploma en de 3e Dan, een jaar later volgde ik ook de HBO-opleiding Motorische-remedial-teaching.

In Alphen aan den Rijn verzorgde Kuipers op 3 dagen Judolessen en daarom gaf ik vanaf 2006 ook 1 dag les bij Judovereniging Yukokan in Roelofaarendsveen (tegenwoordig Stichting Budosporten).

Een jaar later werd ik via mijn oude trainer Danny, geïntroduceerd bij de Sport & Judoclub (S&J) in Amsterdam en ging daar 2 dagen per week les geven.
Toen S&J geconfronteerd werd met een gebrek aan leraren deden ze mij een interessant aanbod om daar full-time Judolessen te komen verzorgen. Bij de S&J kon ik ervaring opdoen met oa. Basisschool-projecten en G-Judo. Hiervoor had ik in 2006 al een cursus afgerond en ik vond het leuk dit ook in de praktijk te kunnen brengen.
In mijn tijd hier heb ik zeer veel ervaring opgedaan en verzorgde ik lessen door heel Amsterdam, in Breukelen, Castricum, Loenen aan de Vecht, Wilnis, ik gaf Judoles op een ZMOK-school (ZMOK = Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen) en voor BSO-organisaties (BSO = Buiten Schoolse Opvang), ook verzorgde ik lessen voor kinderen met een aandoening in het autistisch-spectrum voor Sportservice Midden Nederland.
In 2012 kwam de S&J in de financiële problemen, wat eindigde in het faillissement van de club.

Vanaf 2012 tot en met 2014 was is actief als combinatiefunctionaris bij Sportsupport in Haarlem. In Schalkwijk werkte ik voornamelijk met kinderen uit de achterstandswijk en was het doel hen in beweging te krijgen.
Sindsdien en tot op heden geef ik ook les voor Sportcentre Reflex in ‘s-Hertogenbosch. Toen ik hier begon werd er alleen op zaterdag 4 uurtjes Judoles gegeven. Tegenwoordig verzorgen we 12 lesuren op 3 dagen en hebben we een leuke westrijdgroep opgebouwd.
Daarnaast verzorg ik Judolessen als eigenaar van Rens Holleman Judo in Amsterdam en de gemeente Stichtse Vecht. In Amsterdam verzorg ik lessen bij Ontspanningsvereniging Kindervreugd en in Loenen aan de Vecht in samenwerking met DOS Vreeland . Sinds 2014 verzorg ik ook lessen in Nieuwer Ter Aa.

U kunt mij ook vinden via onze kanalen op:
Facebook
Linkedin
Twitter
Youtube